Wil jij ook meer klanten, meer omzet, meer plezier?

Zakelijk flirten? Doen!

professional_flirtWie van ons wil dat nou niet: het verloop en de uitkomst van een zakelijk gesprek beïnvloeden, op dezelfde golflengte zitten met je gesprekspartner, in een zakelijk gesprek kunnen overtuigen en anderen “verleiden” tot het kopen van je dienst, product en/of boodschap?
Deskundigen zijn van mening dat nog geen 20% van je zakelijk succes afhankelijk is van je wat je weet en wat je kan. De overige 80% hangt dus af van hoe je op anderen overkomt,………..
Bedenk dus goed dat op alle momenten waarop je (zakelijk) contact maakt, je uitstraling en je non-verbale communicatie anderen beïnvloeden. En hopelijk positief.
Hoe zit dat bij jou?

Wij weten allemaal dat in communicatie dat wat je zegt slechts voor 7% het resultaat bepaalt.
Je lichaamstaal en hoe je je boodschap brengt bepalen de overige 93%. Door gebruik te maken van de juiste lichaamstaal en het juiste stemgebruik win je vertrouwen en respect bij je klant, je collega’s of je leidinggevende en worden je zaken gegund. En iedereen weet dat gunnen de belangrijkste sleutel tot succes is.

Ik heb ooit voor een interim managementbureau gewerkt waar de managementassistentes niet alleen op de juiste inhoudelijkheid werden geselecteerd, maar nog veel meer op hun vermogen te charmeren. Discriminatie? Nou nee, gewoon slim.
Uit ervaring bleek en blijkt dat de interim managers van dat bureau (veelal van het mannelijk geslacht) graag in gesprek gaan met een verleidelijke vrouw. Maar ook de vrouwelijke relaties vonden het zeer plezierig contact te hebben met een charmante en oprecht in die ander geïnteresseerde dame. Het toverwoord hierbij is uiteraard oprechtheid. Die ander merkt echt heel gauw wanneer je een kunstje doet en zal dan heel hard bij je weglopen.

Als je weet dat flirten zakelijk succes brengt, waarom wordt het dan zo weinig gedaan?
Sommigen denken dat flirten moeilijk is en dat zij niet de vaardigheden hebben om het goed te kunnen. Fout! Iedereen kan flirten. Het begint met zelfvertrouwen en lef. En dan uiteraard in de praktijk doen! Anderen zijn van mening dat flirten en verleiden hetzelfde zijn. Ook fout! Zakelijk flirten betekent dat je oprechte en positieve aandacht geeft aan iemand waar je zakelijk iets aan hebt.
Je flirt toch zonder seksuele bijbedoelingen!

Ik roep dan ook iedereen op meer te flirten! Gooi je charmes in de strijd.
Begin eens om iedere dag iemand een oprecht compliment te maken. Dat mag over van alles gaan, maar liever niet over hoe iemand eruit ziet. Je kunt benadrukken hoe succesvol iemand zakelijk is of je kan iets onthouden dat er toe doet voor hem of haar. Hierdoor laat je merken hoe belangrijk deze persoon voor jou is. Succes en veel plezier bij het flirten!