Wil jij ook meer klanten, meer omzet, meer plezier?

Raak-t het mkb als sidekick

De (zakelijke) wereld verandert in razend tempo. Dat heeft gevolgen voor jouw onderneming. Om de slagkracht en het onderscheidend karakter van jouw organisatie of afdeling te waarborgen moet je de juiste keuzes maken. Zo zijn sommige organisatie (te veel) afhankelijk van enkele grote klanten. Om dit te veranderen, moeten zij uit de eigen comfortzone treden.

Er zijn vaak genoeg ideeën om jouw bedrijf naar de volgende fase te tillen. Maar, tijd en extra managementcapaciteit ontbreken. Een tijdelijke sparringpartner kan dan de oplossing zijn. Een ‘maatje’, een sidekickmanager die (mee)helpt jouw ambitie versneld om te zetten naar resultaat: omzet, klanten, groei. Vanuit gedegen ervaring in jouw bedrijfstak.

Sidekickmanagement voor het mkb

logo sidekickmanagementSidekickmanagement helpt het mkb (25 – 200 medewerkers) met de ontwikkeling en implementatie van hun strategie. Zonder de lasten van een vast dienstverband.

Sidekickmanagement geeft advies, inspiratie en ondersteuning bij organisatieverandering.
Wij geloven in flexibiliteit en schaalbaarheid van organisaties. Organisaties die bewust samenwerken met externe professionals en ketenpartners, kunnen sneller inspelen op veranderingen in de omgeving, hun vaste kosten aanzienlijk verlagen, risico’s spreiden en verminderen en tegelijkertijd de kwaliteit van hun bedrijfsprocessen vergroten. Hierdoor realiseren ze betere resultaten en kunnen zij hun klanten altijd het beste bieden.

Wanneer schakel je een sidekickmanager in?

Vragen waarmee een sidekickmanager wordt geconfronteerd zijn bijzonder divers:

  • Wat is de positie van mijn onderneming in de markt?
  • Welke projecten liggen op schema en blijven ze binnen budget?
  • Waar en waarmee verdienen we het meeste geld?
  • Hoe staat het met de ‘moraal’ van de werknemers?
  • Hoe zit het met de kwaliteit en continuïteit van het managementteam
  • Hoe communiceert de onderneming naar de buitenwereld?

Een sidekickmanager is niet ”van alle markten thuis”. Dat bestaat niet. Soms is er behoefte aan een uitdager, soms aan een bruggenbouwer of aan een disciplineerder. Sidekickmanagement kijkt welke expertise jouw bedrijf nodig heeft. De sidekickmanager is een professional met een hbo/wo-opleiding en minimaal 15 jaar managementervaring. Iemand met specifieke marktkennis en ervaring met product- en procesontwikkeling. Kortom, met direct inzetbare managementervaring die voor jou relevant is.

Kijk voor meer informatie op www.sidekickmanagement.nl